Museets framtid under tak

2017-05-30 kl. 18.00

Stödföreningen för Teknik- och Sjöfartsmuseet (STSM) inbjuder SIK-medlemmar till föredrag.

Landshövding Anneli Hulthén, museichef Katarina Carlsson och Mimmi Tegnér från Science Centre MM berättar om museets framtid under tak.

Före föredragen håller STSM sitt årsmöte, som endast är öppet för medlemmar.

Efter föredragen serveras lättare förtäring i foajén till priset 150 kr. För detta krävs förhandsanmälan genom inbetalning till Bg 767-3379 senast den 23 maj. Detta gäller då även anmälan till föredragen. Kom ihåg att ange deltagarens namn!

Förhandsanmälan till föredragen utan förtäring kan som sedvanligt ske till SIK via mejl eller telefon, senast den 23 maj.

Plats: Tekniska Museets Hörsal, Malmöhusvägen 7 (ingång Skånska Ingenjörsklubben)

Skåne Innovation Week

2017-05-31 kl. 17.00 – 20.00

Som ett led i Skåne Innovation Week, med Region Skåne som huvudarrangör, genomför SIK en informationskväll tillsammans med Malmö Uppfinnareförening.

Programmet
Kl. 17.00 – 18.00
  .
Besökare ankommer löpande och minglar och fikar i foajén, samtidigt som man kan ta del av en utställning av ingenjörselever från Pauliskolan. De visar upp tre innovativa projekt:
– Automatisk närvarokontroll med hjälp av Bluetooth och IOT
– Brevlådenotifiering via app
– Radiostyrd bil som kontrolleras via Internet med radar och videostream
Ta tillfället i akt att lära känna dessa innovativa och entusiastiska ungdomar!
Kl. 18.00 – 20.00  .
Helen Mattsson, med en Master från Industriell Ekonomi i Lund, demonstrerar ett interaktivt verktyg (IRT) som hjälper innovatörer att analysera status, relevans och marknadspotential för en innovation. Hon berör även frågan, när det är dags att patentera en uppfinning.

Plats: Tekniska Museets Hörsal, Malmöhusvägen 7 (ingång Skånska Ingenjörsklubben)

Informationskvällen är öppen för alla intresserade, men för att planera förtäringen vill vi ha en förhandsanmälan till SIK via mejl eller telefon senast måndagen den 29 maj kl. 18.00.